Tóth Imre
Bútorasztalos

Anyagok

Korpusz

A korpusz a bútor testét jelenti, így a szekrény oldalát, belső polcait. Mivel ezek kevésbé látszanak, az esetek többségében laminált lapból készülnek.
A laminált lap vastagsága 18 mm, színe színmintából választható. Ennél az anyagnál nagyon fontos, hogy az élek megfelelően legyenek lezárva, így 2 vagy 0,4 mm vastagságú ABS-el, vagy élléccel vannak ellátva. Csak sima felülettel készíthető, mert a bútorlapba nem lehet mintát belemarni.
Legfontosabb előnye hogy jobb az árfekvése a többi anyaghoz képest és igen nagy színválasztékban érhető el.

Szekrény hátfallemeze (Farostlemez, és HDF)

A HDF 3 mm vastagságú lemez, mely főként a szekrények hátlemezéhez és fiókok aljához használható.

Frontfelület (ajtók)

- laminált lap - előnyeit már fentebb részleteztük, hátrány, hogy minta nem marható bele.
- fóliázott MDF – előnye, hogy ez már mart mintával díszíthető, melynek felületére műanyagot hőpréselnek. Hátránya, hogy hőnek kevésbé ellenálló. Hatása, mint a laminált lapoké.
- festett MDF – a fóliázott MDF-hez képest jobb minőségű, illetve több féle változata érhető el, hiszen felülete festett, mellyel akár antikolt vagy magasfényű hatást is elérhetünk.
- furnérozott bútorlap - Valódi faborítású bútorlap, melyet pácolni és lakkozni lehet. Minden fafajta színének megfelelő pác kikevertethető, lakkból pedig akár matt, fényes és selyemfény is elérhető. A furnérozott lapok látható front élei egy 2 mm vastag faléccel vagy élfurnérral vannak bevonva.
- tömörfa – ajtó és fiókelőlap elkészítésére használható, pácolható és lakkozható, így a furnérozott bútorlaphoz hasonlóan minden fafajta színben elérhetővé válik.

Az alábbi laminált bútorlapokat négyzetméter áron, viszonylag gyorsan be tudom szerezni.

Rendelhető még a Falco, Kastamonu, Kronospan és Egger gyártóktól az összes TOVÁBBI szín - azok táblában rendelhetőek -, munkalapból pedig a Forest és a Kastamonu márka.

Munkalap

A munkalapok felülete (dekorit) lehet fautánzatú, márvány vagy kőutánzatú. A régi, hagyományos 28 mm-es vastagság mellett ma már kapható 38 mm vastag munkalap is.
Drágább anyagokból is elkészíthető, például gránit, márvány, stb. A konyhákat  csak alumínium vízzáró vízvetőkkel szereljük tartóssága és esztétikussága miatt.

Vasalatok

A hagyományos szerelvények, vasalatok mellett létezik önbehúzós, fékezős fiókcsúszó is. A konyhaszekrények egységeinek különböző vasalatokkal lehet növelni a helykihasználását.

Fogantyúk

Számtalan formában és anyagban kapható, megrendelő által választható.

Ajánlatkérés 
 
 
© Minden jog fenntartva.

Tóth Imre
BÚTORASZTALOS
 
 
 
Tóth Imre
BÚTORASZTALOS
X
Bemutatkozás
Bútor javítás
+ Referencia
Árak
Anyagok
Elérhetőség
x
Adatvédelmi tájékoztató
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom
Adatvédelmi nyilatkozat